'Bilge adam'a hüzünlü veda: Metin Münir'i kaybettik...

 TürkRus.Com

"Hayat, öyle görünmese de, rehbersiz yapılan bir yolculuktur. Ve gene öyle görünmese de, hürüz. Yapılabilecek bir çok seçim, yaşanabilecek bir çok hayat var. Seçim yapmıyor olmak, seçenek olmadığı anlamına gelmez. Boyun eğmek de mümkündür, dik başlı olmak da. Hayatı sessizce katlanılan bir ıstırap halinde yaşamak zorunda değiliz."
 
Bir dönem TürkRus.Com yazarları arasında da yer alan ünlü gazeteci yazar Metin Münir'i 79 yaşında kaybettik. Kıbrıslı aydın Metin Münir  Lefkoşa'da hayatını kaybetti. Öğle saatlerinde Gine Ozanköy’deki evinde rahatsızlanan Metin Münir, ambulansa hastaneye kaldırıldı. Münir, Lefkoşa Yakın Doğu Hastanesi'nde yapılan cerrahi müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
 
Metin Münir "bilgili" olanların çok olduğu bir coğrafyada aynı zamanda "bilge" olan nadir isimlerdendi.
 
Pek çok yazısı, tevazuyu hiç bir zaman kaybetmeyen, okuyup anlayan için "deniz feneri" olan, zamana direnecek bilgelik dolu metinler olarak okundu, sevildi.
 
Ödün vermediği bağımsız çizgisi yüzünden 2 Kasım 2012’de Milliyet’teki işine son verilen Münir, Türk basınında baskılar yüzünden yazılarını yazmadığı bir dönemde, 1 Aralık 2012'den başlayarak bir süre TürkRus.Com yazarı olma onurunu bizlere yaşatıı.  30 Haziran 2015 tarihinden 4 Temmuz 2020'ye kadar T24'te yazılarına devam eden Münir, son olarak Kıbrıs Diyalog gazetesinde köşe yazılarına devam ediyor ve sadık okurların tarafından sevgiyle, ilgiyle takip ediliyordu.  

KAYNAK: https://www.turkrus.com/2756579-bilge-adama-huzunlu-veda-metin-muniri-kaybettik-xh.aspx

Comments